Kyckling Msakhan

Kyckling Msakhan
Portioner 6
Välsmakande Palestinsk kryddad kyckling med bröd som är enkel att göra. Perfekt till lunch eller middag.
Skriv ut
Förberedelsetid
20 min
Lagningstid
45 min
Total Tid
1 hr 5 min
Förberedelsetid
20 min
Lagningstid
45 min
Total Tid
1 hr 5 min
Ingredienser
  1. 1½ kg hel kyckling, skuren i 4 bitar. Alt. 1½ kg kycklingklubbor.
  2. 1½ liter vatten
  3. 1½ dl olivolja
  4. 3 medelstora lökar, skivad
  5. 2 st kyckling buljong, smulad
  6. 2 msk sumak
  7. 3 msk pinjenötter, rostade
  8. ¼ tsk svartpeppar, Salt
  9. 8 st libanesiskt bröd (alt. 12 st Tortilla mjukt bröd)
Så här gör du
  1. Lägg över kycklingen och vattnet i en gryta och låt koka upp i 35-40 minuter eller tills kycklingen är kokt. Glöm inte att salta. Ta bort kycklingen och kasta bort vattnet. Ställ åt sidan för att svalna. Ta bort och kasta ben och skinn. Riv upp kyckling till remsor och hålla undan.
  2. Sätt ugnen på 230°.
  3. Varm olivolja i en stor stekpanna och tillsätt löken och fräs i 5 minuter eller tills den blir mjuk.Tillsätt de förberedda kyckling, kyckling buljongen, svartpeppar, sumak och pinjenötter. Rör ihop ytterligare några minuter eller tills allt är väl kombinerat. Smaka av med salt.
  4. Fördela kyckling blandningen på brödet och rulla ihop. Lägg dem i en ugnsform med skarven nedåt. Pensla rullarna med lite olivolja. Grädda i ugnen tills brödet blir något brun i färgen.
Tips
  1. Servera med naturell yoghurt och/eller en sallad (se Tabbouleh recept).
Ljustorps Trading AB. http://ljustorpshandel.se/

Kommentera