Fläskfilégryta Med Ost Och Senapssås

Fläskfilégryta Med Ost Och Senapssås
Portioner 4
Klassisk fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost. Enkelt, snabbt och jättegott!
Skriv ut
Förberedelsetid
10 min
Lagningstid
20 min
Total Tid
30 min
Förberedelsetid
10 min
Lagningstid
20 min
Total Tid
30 min
Ingredienser
 1. 600 g fläskfilé
 2. 1 st gul lök
 3. 1 st vitlöksklyfta
 4. Arla® Svenskt Smör
 5. 3⁄4 tsk salt
 6. 1 krm svartpeppar
 7. 2 1⁄2 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
 8. 1 dl torrt vitt vin
 9. 1 msk vetemjöl
 10. 2 msk konc kalvfond
 11. 1 msk dijonsenap
 12. 1 dl riven Kvibille Präst®
Så här gör du
 1. Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja.
Tips
 1. Servera med kokt ris och grönsaker.
Receptet från Arla Recept
Adapted from Arla Recept
Ljustorps Trading AB. http://ljustorpshandel.se/

Kommentera