Kladdkaka Med Kaffe

Kladdkaka Med Kaffe
Recept på en ljuvligt kladdig kladdkaka. Krossat kaffe i kakan ger lite tuggmotstånd och vuxen smak.
Skriv ut
Förberedelsetid
15 min
Lagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Förberedelsetid
15 min
Lagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Ingredienser
  1. 150 g Arla® Svenskt Smör
  2. 1 dl kakao
  3. 2 st ägg
  4. 3 dl strösocker
  5. 2 msk hela kaffebönor
  6. 1 tsk vaniljsocker
  7. 1 dl kallt, starkt kaffe
  8. 2 dl vetemjöl
Till servering
  1. 2 1⁄2 dl Arla Köket® vispgrädde
Så här gör du
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ner kakao. Vispa ägg och socker pösigt. Krossa kaffebönorna i en mortel. Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Garnera ev med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan kallna.
Tips
  1. Servera med vispad grädde.
Receptet från Arla Recept
Adapted from Arla Recept
Ljustorps Trading AB. http://ljustorpshandel.se/

Kommentera