Julköttbullar

Julköttbullar
Portioner 4
Julköttbullar med kryddpeppar och honung eller senap ger härlig smak till köttbullarna. Välj själv vilken av varianterna du gillar bäst.
Skriv ut
Förberedelsetid
15 min
Lagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Förberedelsetid
15 min
Lagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Ingredienser
  1. 500 g blandfärs
  2. 1 kokt potatis, ca 75 g
  3. 1 1⁄2 dl Arla Köket® vispgrädde
  4. 1⁄2 rödlök
  5. 1 ägg
  6. 1 tsk salt
  7. 50 g Arla® Svenskt Smör, till stekning
  8. Smak 1
  9. 1⁄2 tsk malen kryddpeppar
  10. 1⁄2 msk flytande honung
  11. Smak 2
  12. 1 1⁄2 msk skånsk senap
  13. 1 krm svartpeppar
Så här gör du
  1. Riv potatisen och blanda med grädde. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, ägg, salt och någon av smaksättningarna. Tillsätt gräddblandningen och rör tills färsen är smidig. Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar. Bryn några i taget runt om i smör i en stekpanna. Sänk värmen och stek ytterligare ca 5 min.
Receptet från Arla Recept
Adapted from Arla Recept
Ljustorps Trading AB. http://ljustorpshandel.se/

Kommentera