Örtspäckad Fläskfilé

Örtspäckad Fläskfilé
Portioner 4
Denna fläskfilé är underbar bjudmat där rejäla kvistar av timjan, rosmarin ger mersmak. Servera fläskfilén med den ljuvliga och vackert gröna örtsåsen.
Skriv ut
Förberedelsetid
20 min
Lagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Förberedelsetid
20 min
Lagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Ingredienser
  1. 600 g fläskfilé
  2. 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  3. 1 tsk salt
  4. 1 krm svartpeppar
  5. 1 st vitlöksklyfta
  6. 12 kvistar färska blandade örter t ex timjan, rosmarin, oregano
Grön honungssås
  1. 1 1⁄2 msk honung
  2. 1 dl hackade färska blandade örter t ex timjan, rosmarin, oregano och gärna kyndel
  3. rivet skal av 1⁄2 st citroner
  4. 2 krm salt
  5. 2 dl Arla® gräddfil
Så här gör du
  1. Börja med såsen. Mixa honung, örter, citronskal och salt. Rör ner gräddfilen. Dela filén i 4 bitar. Skär ett snitt på längden i varje bit. Pensla med smör-&rapsolja. Salta och peppra. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök och örtkvistar i köttbitarna. Fäst ihop med tandpetare. Grilla eller stek köttet 15–20 min.
Tips
  1. Servera med såsen, potatis och en sallad.
Receptet från Arla Recept
Adapted from Arla Recept
Ljustorps Trading AB. http://ljustorpshandel.se/

Kommentera