Ugnsstekta Kycklingklubbor

Ugnsstekta Kycklingklubbor
Portioner 4
Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.
Skriv ut
Förberedelsetid
15 min
Lagningstid
1 hr 5 min
Total Tid
1 hr 20 min
Förberedelsetid
15 min
Lagningstid
1 hr 5 min
Total Tid
1 hr 20 min
Ingredienser
 1. 4 st kycklingklubbor
 2. 1 tsk salt
 3. 1 krm svartpeppar
 4. 1 msk Arla® Svenskt Smör
 5. 500 g jordärtskockor
 6. 200 g morötter
 7. 1 purjolök
 8. 200 g svamp
 9. Svampsky
 10. 2 dl Arla Köket® vispgrädde
 11. 1 msk JO® äpple
 12. 2 msk konc kantarellfond
 13. 1 dl lingon
Så här gör du
 1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingen. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg över i en långpanna och stek i mitten av ugnen ca 20 min. Skala jordärtskockor och morötter. Skär dem och purjolöken i bitar. Fräs svampen några min i smör. Lägg rotfrukter, purjolök och svamp runt kycklingen. Rör ihop svampskyn och häll i pannan. Stek ytterligare 40–45 min. Garnera ev med lingon och färsk timjan.
Receptet från Arla recept
Adapted from Arla recept
Ljustorps Trading AB. http://ljustorpshandel.se/

Kommentera